Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Kapros-túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 22 dkg rétesliszt 15 dkg finomliszt 3,5 dkg cukor 3,5 dkg vaj 2 dkg élesztő pici só 1 tojás 1,4 dl tej A töltelékhez: 50 dkg túró 4 dkg kristálycukor 1 csokor aprított kapor 2 tojás 4 dkg búzadara pici só 2 dl tejföl Kenéshez: 1 tojás 1/2 dl tejföl pici só Továbbá: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 22 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg cukor
  • 3,5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • pici só
  • 1 tojás
  • 1,4 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 csokor aprított kapor
  • 2 tojás
  • 4 dkg búzadara
  • pici só
  • 2 dl tejföl

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 1/2 dl tejföl
  • pici só

Továbbá:

  • 20*30 cm-es tepsi, sütőpapírral bélelve


Elkészítése:

Az élesztőt egy csipet cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is. Jól kidolgozzuk a tésztánkat. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje. 20 percet a tepsiben hagyjuk kelni.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a kibélelt tepsibe töltjük, egyenletesen elsimítjuk. A tojást, tejfölt, pici sót jól elkeverjük és a töltelékre csepegtetjük vagy elkenjük.

190 fokra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is