Hozzávalók:
- 1 cs (500 g-os, 6 lapos) leveles tészta
- 450 g félzsíros túró
- 2 tojássárgája
- 1 nagy ek tejföl
- 1 cs friss kapor
- 1 kk só
- 1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítése:
A kaprot megmossuk, vastag szárától leválasztjuk és apróra vágjuk. A túróhoz egy tálba téve (ha nagyon csomós villával összetörjük), hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, végül a kaprot és jól összekeverjük.
A tésztalapokat picit átsodorjuk (1-2 centivel legyenek hosszabbak az oldalai) és középen kettévágjuk úgy, hogy laponként 2 négyzet alakot kapjunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Ezután a tészta sarkait bekenjük kevés felvert tojással és mindegyikre teszünk egy evőkanál túrótölteléket. Az átlós sarkait középen összecsípjük és sütőpapírral bélelt lemezre téve a batyukat lekenjük tojással.
Sütési idő nagyjából 18 perc, ezalatt szépen feljön és kissé megpirul. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!