Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 15 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 kávéskanál só
Lekenéshez:
- 1 db tojás
Tetejére:
- 3 teáskanál szezámmag
- 3 dkg vörösáfonya
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és összegyúrjuk.
Lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd fenyőfa alakú szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megkenjük a felvert tojással. Megszórjuk szezámaggal, rátesszük a tetejére a szárított áfonyadarabokat.
170 fokra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.