Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kecskesajtos felfújt linzer kosárkában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Kosárkához:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 tk só

Felfújthoz:

  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 1 marék dió
  • 1 körte
  • 4 tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • só


Elkészítése:

A linzer kosárkához a vajat elmorzsolom a liszttel és a sóval, majd kevés hideg vízzel közepes keménységű tésztát gyúrok, és 1 órára hűtőbe teszem.

Pihentetés után 3-4 mm vastagságúra nyújtom, és egy 10 cm átmérőjű csészével 12 db korongot szúrok ki.

A korongokat muffin sütő mélyedéseibe nyomom, mindegyikbe egy-egy papírkapszlit helyezek, és lencsével, vagy babbal lesúlyozom.

190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütöm.

A masszához a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot összekeverem, majd beleszóróm a kézzel összemorzsolt kecskesajtot, és az apró kockára vágott körtét. Óvatos mozdulatokkal összekeverem.

Az elősütött kosárkákból eltávolítom a papírkapszlis nehezéket, és az összekevert masszát elosztom a kosárkákban.

Tetejüket megszórom durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kecskesajtos-felfujt-linzer-kosarkaban/