Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kefires pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kovász készítése A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni, amíg a kovász tetején halvány hab képződik. Tészta Egy nagy tálban a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a kefirrel, a sóval, a tojással és a felfuttatott kovásszal. Addig dagasztjuk, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. A tésztát letakarjuk, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Prokob Palma
Beküldte: 2013.02.10.

Hozzávalók

Elkészítése

Kovász készítése

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni, amíg a kovász tetején halvány hab képződik.

Tészta

Egy nagy tálban a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a kefirrel, a sóval, a tojással és a felfuttatott kovásszal. Addig dagasztjuk, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 1-2 órán keresztül kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő.

Formázás

A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd a tésztát összehajtogatjuk. Ezután újra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

Sütés

A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük, és ismét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd közepesen meleg sütőben (180°C körül) sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Prokob Palma
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is