Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kefires pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 50 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 csomag élesztő
  • 1 nagy pohár kefir
  • 4 teáskanál só
  • 3 db tojás
  • 30 dkg sajt
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás (a pogácsák kenéséhez )
  • 2 kávéskanál cukor

Elkészítése

Kovász készítése

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni, amíg a kovász tetején halvány hab képződik.

Tészta

Egy nagy tálban a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a kefirrel, a sóval, a tojással és a felfuttatott kovásszal. Addig dagasztjuk, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 1-2 órán keresztül kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő.

Formázás

A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd a tésztát összehajtogatjuk. Ezután újra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.

Sütés

A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük, és ismét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd közepesen meleg sütőben (180°C körül) sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kefires-pogacsa/