Kovász készítése
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni, amíg a kovász tetején halvány hab képződik.
Tészta
Egy nagy tálban a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a kefirrel, a sóval, a tojással és a felfuttatott kovásszal. Addig dagasztjuk, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 1-2 órán keresztül kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő.
Formázás
A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd a tésztát összehajtogatjuk. Ezután újra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütés
A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük, és ismét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd közepesen meleg sütőben (180°C körül) sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!