Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 tojás
- 2 dl kefir
- 1 dl olaj
- 5 dkg friss élesztő
Kenéshez:
- 20 dkg margarin
- 2 teáskanál só
Tetejére
- 15 dkg sajt
- 1 tojás
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 kávéskanál köménymag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Amikor megkelt hozzáadjuk a lisztet a tojással, kefirrel, olajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
A margarint 2 tk sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk.
A tésztából 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és a széleket lenyomkodjuk.
A kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és kifliket csavarunk fel a körcikkekből. Vastagabb felénél kezdjük a feltekerést és a végén kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint magokkal. 1 órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
