Elkészítése
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az olajjal, a sóval és a felfuttatott élesztővel.
Tésztává dagasztjuk és lefedve duplájára kelesztjük.
A puha vajat a sóval habosra keverjük.
A tésztát 3 részre osztjuk és egyenként kb 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtjuk.
Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, rátesszük a másik lapot, kicsit nyújtunk még rajta, majd megkenjük a maradék krémmel és rátesszük a 3. lapot. Nyújtófával ellapítjuk és 16 cikkre vágjuk.
Kifli alakúra tekerjük a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzzuk, amikor elkezdjük feltekerni.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük, tojássárgájával lekenjük a tetejét és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal.
Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 kis kifli.
200 fokra melegített sütőben 20 percig sütjük.

