Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kefires, sajtos sörkifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 dl tej (kn)
  • 2,5 dkg friss élesztő

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 1 kiskanál só

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg sajt
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az olajjal, a sóval és a felfuttatott élesztővel.

Tésztává dagasztjuk és lefedve duplájára kelesztjük.

A puha vajat a sóval habosra keverjük.

A tésztát 3 részre osztjuk és egyenként kb 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtjuk.

Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, rátesszük a másik lapot, kicsit nyújtunk még rajta, majd megkenjük a maradék krémmel és rátesszük a 3. lapot. Nyújtófával ellapítjuk és 16 cikkre vágjuk.

Kifli alakúra tekerjük a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzzuk, amikor elkezdjük feltekerni.

Sütőpapíros tepsibe fektetjük, tojássárgájával lekenjük a tetejét és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal.

Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 kis kifli.

200 fokra melegített sütőben 20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kefires-sajtos-sorkifli/