Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Kefires sörkifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk, a megkelt élesztőt a közepére tesszük, majd a többi hozzávalót is beletesszük és megdagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük a tésztát. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, egyforma méretre. A tölteléket elkészítjük: a margarint a sóval krémesre keverjük. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.13.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk, a megkelt élesztőt a közepére tesszük, majd a többi hozzávalót is beletesszük és megdagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük a tésztát.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, egyforma méretre. A tölteléket elkészítjük: a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott tésztából 3-at megkenünk a töltelékkel, és sajttal megszórjuk. A megkent, sajttal megszórt tésztára teszünk egy kenetlen tésztát. Sodrófával jól rásodorjuk, hogy összetapadjon a két tészta.

Cikkekre vágjuk és a külső szélesebb felétől haladva befelé feltekerjük. Mindhárom tésztával így járunk el. Tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben jó pirosra sütjük. Nagyon finom, ropogós sörkifli készül belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is