A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk, a megkelt élesztőt a közepére tesszük, majd a többi hozzávalót is beletesszük és megdagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük a tésztát.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, egyforma méretre. A tölteléket elkészítjük: a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott tésztából 3-at megkenünk a töltelékkel, és sajttal megszórjuk. A megkent, sajttal megszórt tésztára teszünk egy kenetlen tésztát. Sodrófával jól rásodorjuk, hogy összetapadjon a két tészta.
Cikkekre vágjuk és a külső szélesebb felétől haladva befelé feltekerjük. Mindhárom tésztával így járunk el. Tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben jó pirosra sütjük. Nagyon finom, ropogós sörkifli készül belőle.