Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kiflik

Sós sütemények

Kefíres vendégváró kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 1,5 dl kefír 0,5 dl napraforgó olaj 1 ek cukor 1 dl tej 45 dkg finomliszt 2,5 dkg friss élesztő 1 tojás Sós krémhez: 10 dkg vaj 2 kávéskanál só Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1,5 dl kefír
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 ek cukor
  • 1 dl tej
  • 45 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tojás

Sós krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 2 kávéskanál só


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.

Amikor az élesztő felfutott, egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, majd a tészta összes hozzávalóját és összegyúrjuk.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyesével tányér nagyságú körökké nyújtjuk.

Két részre osztjuk a sós vajas keveréket és egyenletesen rákenjük a két lapra. (A sós krémhez a szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük a sóval.)

Minden megkent körre egy másikat helyezünk és 12 egyenlő cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve kiflikké csavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kész kiflikat. Tojássárgájával lekenjük, egy órát pihenni hagyjuk és 180 fokra melegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is