Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Kelesztés nélküli sajtosrúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg zsír 1 tojás 2,5 dkg élesztő 1 kis pohár tejföl fél dl tej pici cukor 10 dkg reszelt sajt 1 ek só Tetejére: 1 tojás 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.12.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • fél dl tej
  • pici cukor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek só

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.

Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
[box style=”info”]Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.[/box]

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is