Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 1 tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kis pohár tejföl
- fél dl tej
- pici cukor
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek só
Tetejére:
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.
Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
[box style=”info”]Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.[/box]

