Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kelt burgonyás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Míg a főtt, áttört burgonya teljesen kihűl, addig az élesztőt tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot és felfuttatjuk. Ezután hozzáöntjük a kihűlt burgonyához, hozzáadjuk a tojást és a tésztát összekeverjük. Ezután rászórjuk a zsírral összemorzsolt 30 dkg lisztet és a sót. Gyorsan összegyúrjuk, hogy egynemű burgonyás tésztát kapjunk és lefedve 1 órán át […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andi84
Beküldte: 2020.12.29.

A tésztához

A kenéshez

Elkészítése

Míg a főtt, áttört burgonya teljesen kihűl, addig az élesztőt tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot és felfuttatjuk. Ezután hozzáöntjük a kihűlt burgonyához, hozzáadjuk a tojást és a tésztát összekeverjük.

Ezután rászórjuk a zsírral összemorzsolt 30 dkg lisztet és a sót.

Gyorsan összegyúrjuk, hogy egynemű burgonyás tésztát kapjunk és lefedve 1 órán át pihentetjük.

Lisztezett gyúródeszkára vagy nyújtólapra rakjuk, kinyújtjuk, háromszor szimplán, majd háromszor duplán hajtogatjuk, végül kisujjnyi vastagra nyújtjuk.

Tetejét késsel merőlegesen bemetsszük. Lisztbe mártott, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, egymástól 2-3 centire, hogy ne nőjenek össze sütés közben.

A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, 10 percig pihentetjük még és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Ha elkészült, kihűtjük és egy korsó hideg sörrel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andi84
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is