Míg a főtt, áttört burgonya teljesen kihűl, addig az élesztőt tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejet, a cukrot és felfuttatjuk. Ezután hozzáöntjük a kihűlt burgonyához, hozzáadjuk a tojást és a tésztát összekeverjük.
Ezután rászórjuk a zsírral összemorzsolt 30 dkg lisztet és a sót.
Gyorsan összegyúrjuk, hogy egynemű burgonyás tésztát kapjunk és lefedve 1 órán át pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkára vagy nyújtólapra rakjuk, kinyújtjuk, háromszor szimplán, majd háromszor duplán hajtogatjuk, végül kisujjnyi vastagra nyújtjuk.
Tetejét késsel merőlegesen bemetsszük. Lisztbe mártott, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, egymástól 2-3 centire, hogy ne nőjenek össze sütés közben.
A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, 10 percig pihentetjük még és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült, kihűtjük és egy korsó hideg sörrel kínáljuk.