Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kelt káposztás kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Káposztához: 1 közepes fej káposzta fele 4 ek olaj 1 púpos tk só 1 púpos kk őrölt bors Tésztához: 50 dkg liszt 1,5 tk só 2 dl tejföl 3,5 dkg friss élesztő 1 kk cukor 25 dkg margarin 1 tojás a lekenéshez 1 tk szezámmag a tetejére 1 tk köménymag a tetejére Elkészítése: Először […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.12.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

Káposztához:

  • 1 közepes fej káposzta fele
  • 4 ek olaj
  • 1 púpos tk só
  • 1 púpos kk őrölt bors

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 tk só
  • 2 dl tejföl
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 1 kk cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás a lekenéshez
  • 1 tk szezámmag a tetejére
  • 1 tk köménymag a tetejére


Elkészítése:

Először a káposztát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk, és a káposztát megpirítjuk rajta. Ízesítjük sóval és borssal. Hagyjuk kihűlni.

A tejfölt egy kicsit megmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral és kicsit összekeverjük.

A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tejfölt, a káposztát. (Tojás nem szükséges bele.) Alaposan összedolgozzuk. A tészta elég lágy, de nem ragacsos.

Lisztezett tálban, lefedve legalább egy órát kelesztjük.

Ezután lisztezett felületen kisujjnyi vastagra elnyújtjuk és a pogácsáknál szokásos módon 3* hajtogatjuk 15 perces pihentetések közbeiktatásával.

Tehát a téglalap felső harmadát középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt is középre és erre rá a jobb oldalt.

Végül kb. 2 cm vastagra elnyújtjuk. Kockára vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20 perc.

Lekenjük egy egész, villával felvert tojással és megszórjuk a magokkal.

180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]A héten egy kis sült húshoz készítettem salátát. Abból maradt meg egy közepes fej káposzta fele, ami a hűtőben várta a sorsát. Csak tologattam ide-oda, de már nagyon nem fértem tőle. Aztán gondoltam egyet és belecsempésztem egy kis pogácsaszerű dologba.
A végeredmény egy egész puha, lapjaira szedhető pékáru lett. A káposztarajongóm kedvéért köménymag is került a tetejére. Természetesen, aki nem szereti, nyugodtan el is hagyhatja. Ebből az adagból nekem egy egész nagy tepsi és egy kisebb kocka lett.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is