Elkészítése
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az apróra vágott snidlinget. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az olvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva meleg helyen körülbelül 45 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a kolbászt, a sajtot és két főtt tojást apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel, a szárított petrezselyemmel és egy kevés ecetes tormával.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tejföllel, eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd feltekerjük.
A tésztarudakat egyenként megcsavarjuk S alakban, majd függőlegesen lenyomjuk a tepsire, így kialakítva a fészkeket. Háromba a maradék tölteléket tesszük, háromba fél főtt tojást helyezünk. A tojásokat lazán letakarjuk egy kis fóliával, hogy ne égjenek meg sütés közben.
A fészkeket megkenjük felvert tojással, majd további 20 percig kelesztjük. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt aranybarnára sütjük.
