Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelt nyuszifészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csokor metélőhagyma

Töltelék

  • 15 dkg sonka
  • 8 dkg kolbász
  • 10 dkg sajt
  • 4 db főtt tojás
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 3 evőkanál tejföl
  • ecetes torma

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az apróra vágott snidlinget. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az olvasztott margarint. Alaposan kidagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva meleg helyen körülbelül 45 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a kolbászt, a sajtot és két főtt tojást apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel, a szárított petrezselyemmel és egy kevés ecetes tormával.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tejföllel, eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd feltekerjük.

A tésztarudakat egyenként megcsavarjuk S alakban, majd függőlegesen lenyomjuk a tepsire, így kialakítva a fészkeket. Háromba a maradék tölteléket tesszük, háromba fél főtt tojást helyezünk. A tojásokat lazán letakarjuk egy kis fóliával, hogy ne égjenek meg sütés közben.

A fészkeket megkenjük felvert tojással, majd további 20 percig kelesztjük. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kelt-nyuszifeszek/