Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a cukrot, a sót, a provence-i fűszerkeveréket és a szárított élesztőt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és fokozatosan a forró vizet, amíg sima, jól gyúrható tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük, hogy a duplájára keljen.
Összeállítás
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a pestoval, és rámorzsoljuk a feta sajtot úgy, hogy a széleken kb. 1,5 cm-t szabadon hagyunk. A sütőpapír segítségével feltekerjük, a széleket kissé összenyomkodjuk, majd a tekercset finoman átgörgetjük a tenyerünkkel. Visszatesszük a tepsibe a sütőpapírral együtt.
Sütés
A sütőt 225 °C-ra előmelegítjük, és a tekercset 10 percig sütjük ezen a hőfokon. Ezután a hőmérsékletet 190 °C-ra csökkentjük, és további 15–20 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután szeleteljük.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk zöld pestoval vagy aszalt paradicsommal is. Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a feta mellé szórhatunk bele olajbogyót vagy pirított magvakat.
