Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kenyértekercs pestoval és feta sajttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb. 3,5 dl forró víz (a vizet óvatosan adagoljuk, a lényeg, hogy sima, jól gyúrható tésztát kapjunk)
  • 150 g piros pesto
  • 30 dkg fetasajt (nem baj ha kevesebb, nálam sem volt ennyi)

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a cukrot, a sót, a provence-i fűszerkeveréket és a szárított élesztőt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és fokozatosan a forró vizet, amíg sima, jól gyúrható tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük, hogy a duplájára keljen.

Összeállítás

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a pestoval, és rámorzsoljuk a feta sajtot úgy, hogy a széleken kb. 1,5 cm-t szabadon hagyunk. A sütőpapír segítségével feltekerjük, a széleket kissé összenyomkodjuk, majd a tekercset finoman átgörgetjük a tenyerünkkel. Visszatesszük a tepsibe a sütőpapírral együtt.

Sütés

A sütőt 225 °C-ra előmelegítjük, és a tekercset 10 percig sütjük ezen a hőfokon. Ezután a hőmérsékletet 190 °C-ra csökkentjük, és további 15–20 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután szeleteljük.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk zöld pestoval vagy aszalt paradicsommal is. Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a feta mellé szórhatunk bele olajbogyót vagy pirított magvakat.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kenyertekercs-pestoval-es-feta-sajttal/