Elkészítése
Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, és az élesztős tejet. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, majd letakarva pihentetjük 15-20 percig.
A pihentetett cipókat egyenként gáztepsi méretűre nyújtjuk.
A krémhez a darált kolbászt alaposan összekeverjük a tejföllel, hogy kenhető állagot kapjunk. Az első kinyújtott tésztalapot megkenjük a krém negyedével, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert tésztát háromszög alakú szeletekre vágjuk.
A maradék három cipóval is ugyanígy járunk el. A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kissé távolabb, hogy legyen helyük kelni. Letakarva fél órán át kelesztjük.
A megkelt háromszögeket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal ízlés szerint.
A tepsit hideg sütőbe helyezzük, majd a sütőt 170 fokra állítjuk. A háromszögeket szép aranybarnára sütjük.
