Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött finomságok

Kolbászkrémes háromszögek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, és az élesztős tejet. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, majd letakarva pihentetjük 15-20 percig. A pihentetett cipókat egyenként gáztepsi méretűre nyújtjuk. A krémhez a darált kolbászt alaposan összekeverjük a tejföllel, hogy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.10.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, és az élesztős tejet. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, majd letakarva pihentetjük 15-20 percig.

A pihentetett cipókat egyenként gáztepsi méretűre nyújtjuk.

A krémhez a darált kolbászt alaposan összekeverjük a tejföllel, hogy kenhető állagot kapjunk. Az első kinyújtott tésztalapot megkenjük a krém negyedével, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert tésztát háromszög alakú szeletekre vágjuk.

A maradék három cipóval is ugyanígy járunk el. A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kissé távolabb, hogy legyen helyük kelni. Letakarva fél órán át kelesztjük.

A megkelt háromszögeket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal ízlés szerint.

A tepsit hideg sütőbe helyezzük, majd a sütőt 170 fokra állítjuk. A háromszögeket szép aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is