Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászkrémes háromszögek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 80 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 25 dkg margarin

Krémhez

  • 40 dkg kolbász (darálva)
  • 4-6 evőkanál tejföl

Tetejére

  • 1 db tojás (felverve)
  • reszel sajt
  • köménymag
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, és az élesztős tejet. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, majd letakarva pihentetjük 15-20 percig.

A pihentetett cipókat egyenként gáztepsi méretűre nyújtjuk.

A krémhez a darált kolbászt alaposan összekeverjük a tejföllel, hogy kenhető állagot kapjunk. Az első kinyújtott tésztalapot megkenjük a krém negyedével, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert tésztát háromszög alakú szeletekre vágjuk.

A maradék három cipóval is ugyanígy járunk el. A háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kissé távolabb, hogy legyen helyük kelni. Letakarva fél órán át kelesztjük.

A megkelt háromszögeket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal ízlés szerint.

A tepsit hideg sütőbe helyezzük, majd a sütőt 170 fokra állítjuk. A háromszögeket szép aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszkremes-haromszogek/