Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • kb 1,5 dl tejföl
  • 30 dkg margarin
  • 1 evőkanál só

Kolbászkrémhez

  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése

észta elkészítése

A lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összegyúrjuk, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk. Fontos, hogy a tészta ne melegedjen fel. Folpackba csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük.

Kolbászkrém készítése

A lángolt kolbászról lehúzzuk a bőrét, majd villával vagy aprítóval összetörjük. Hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot, amíg kenhető, sűrű krémet kapunk.

Csiga formázása

A pihentetett tésztát négy részre osztjuk, és egyenként kb. 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Megkenjük a kolbászos krémmel, majd szorosan feltekerjük. A tekercseket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük kb. 30 percre, hogy könnyebben szeletelhetők legyenek. Ezután 1 cm vastag szeleteket vágunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Sütés

Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25–30 percig sütjük, amíg a csigák aranybarnák lesznek.

Tipp

A kolbászos krémet variálhatjuk egy kevés aprított lilahagymával vagy csípős paprikával. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, keverhetünk a krémbe füstölt sajtot is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-csiga/