észta elkészítése
A lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összegyúrjuk, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk. Fontos, hogy a tészta ne melegedjen fel. Folpackba csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük.
Kolbászkrém készítése
A lángolt kolbászról lehúzzuk a bőrét, majd villával vagy aprítóval összetörjük. Hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot, amíg kenhető, sűrű krémet kapunk.
Csiga formázása
A pihentetett tésztát négy részre osztjuk, és egyenként kb. 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Megkenjük a kolbászos krémmel, majd szorosan feltekerjük. A tekercseket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük kb. 30 percre, hogy könnyebben szeletelhetők legyenek. Ezután 1 cm vastag szeleteket vágunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sütés
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25–30 percig sütjük, amíg a csigák aranybarnák lesznek.
Tipp
A kolbászos krémet variálhatjuk egy kevés aprított lilahagymával vagy csípős paprikával. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, keverhetünk a krémbe füstölt sajtot is.