Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Kolbászos csónakok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A 0,7 dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a tésztát a duplájára. Ha megkelt a tészta, osszuk el 13 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, majd kenjük meg tejföllel, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2012.12.11.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A krumplit megfőzzük, majd összetörjük. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A 0,7 dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a tésztát a duplájára.

Ha megkelt a tészta, osszuk el 13 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, majd kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbászkarikákat. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.

Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2-2 cm megmaradjon. Hagyjuk még kicsit kelni a csónakokat.

Ezután kenjük le őket tojással, majd a bevágásokat szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is