Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos-krumplis csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 merőkanál krumplipüré (vagy 3-4 nagyobb főtt burgonya összetörve)
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg sajt

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a krumplipürét. A közepébe kis mélyedést készítünk, beletesszük a morzsolt élesztőt és a langyos tejet ráöntve felfuttatjuk. Hozzáadjuk a folyékony zsírt és 1 tojást, majd alaposan összegyúrjuk (ha kell még lisztezhetjük kicsit) és az így összeállított tésztát fél óráig letakarva pihentetjük.

Ezalatt a kolbászról lehúzzuk a bőrét és vékony karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük és felverjük a másik tojást.

A tésztát lisztezett felületen (mert kissé ragad) 6-7 mm vastagra, téglalap alakúra kisodorjuk. A hosszabbik oldalának 3/4 részét végigrakjuk a kolbászkarikákkal és a maradék, üresen hagyott részét megkenjük a felvert tojással, majd feltekerjük a tésztát.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tekercset egy éles késsel 1,5 centis szeletekre vágjuk és a csigákat szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. A tetejüket megkenjük tojással, reszelt sajt halmokat teszünk rájuk és 18-20 perc alatt szép világosra sütjük.

Esti sörözéshez, vacsorára, de másnap reggelire és tízóraira is kiváló házi péksütemény.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-krumplis-csiga/