Elkészítése
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk a tésztát, és langyos helyen, letakarva egy órát kelesztjük.
A töltelék elkészítése:
A kolbászt apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a reszelt sajttal.
Formázás:
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd közepes méretű korongokat szaggatunk belőle. Minden korong egyik felére helyezünk egy adag tölteléket. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk a széleket.
Sütés:
A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 15-20 percig pihentetjük. Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
