Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos-macisajtos batyuk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,25 l tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

A töltelékhez

  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 doboz medvesajt

A tészta kenéséhez

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk a tésztát, és langyos helyen, letakarva egy órát kelesztjük.

A töltelék elkészítése:

A kolbászt apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a reszelt sajttal.

Formázás:

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd közepes méretű korongokat szaggatunk belőle. Minden korong egyik felére helyezünk egy adag tölteléket. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk a széleket.

Sütés:

A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 15-20 percig pihentetjük. Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-macisajtos-batyuk/