Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kolbászos párnák laktató, sós péksütemények, amelyekben a burgonyás tészta puhasága és a fűszeres kolbász íze remekül kiegészíti egymást. Vendégvárónak, vacsorára vagy uzsonnára is kiválóak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.08.27.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és összetörjük. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a puhított vajat, a sót és a tojássárgákat.

A lisztet, a burgonyát, az élesztős tejet, a tejes elegyet és a kefirt összegyúrjuk. Rugalmas, sima tésztát kapunk, amelyet letakarva kb. 30 percig kelesztünk.

Formázás és töltés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra téglalap alakban kinyújtjuk, majd kisebb téglalapokra vágjuk. A darabok két végét kissé behajtjuk. A közepét megkenjük tejföllel vagy ketchuppal, majd kolbászkarikákat helyezünk rá.

A téglalapokat feltekerjük úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön. A tetejüket hosszában óvatosan bemetsszük, kissé széthúzzuk, majd felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Sütés

A párnákat előmelegített sütőben, 200 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A kolbász helyett sonkával vagy szalámival is elkészíthetjük. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha letakarva tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is