Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos párnák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg só
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 db burgonya
  • 1 doboz kefir

Töltelék

  • tejföl
  • ketchup
  • kolbász
  • reszelt sajt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és összetörjük. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék langyos tejben elkeverjük a puhított vajat, a sót és a tojássárgákat.

A lisztet, a burgonyát, az élesztős tejet, a tejes elegyet és a kefirt összegyúrjuk. Rugalmas, sima tésztát kapunk, amelyet letakarva kb. 30 percig kelesztünk.

Formázás és töltés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra téglalap alakban kinyújtjuk, majd kisebb téglalapokra vágjuk. A darabok két végét kissé behajtjuk. A közepét megkenjük tejföllel vagy ketchuppal, majd kolbászkarikákat helyezünk rá.

A téglalapokat feltekerjük úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön. A tetejüket hosszában óvatosan bemetsszük, kissé széthúzzuk, majd felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Sütés

A párnákat előmelegített sütőben, 200 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A kolbász helyett sonkával vagy szalámival is elkészíthetjük. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha letakarva tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-parnak/