Elkészítése
A lisztet összekeverem a sóval, cukorral és élesztővel, majd hozzáadom a zsírt, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásokat, és a tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrom, amíg egyenletes tésztát nem kapok. A kész tésztát meleg helyen 1,5 órán át pihentetem.
Ezután a tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtom, és két függőleges részre osztom. Az egyik felére hajszálvékonyra szeletelt gyulai kolbászkarikákat helyezek. A másik felét tojással megkenem, majd ráfektetem a kolbászos rétegre. Tenyérrel kicsit meglapogatom, hogy a rétegek jól összeálljanak.
Pogácsaszaggatóval úgy szaggatom ki a tésztát, hogy minden pogácsa közepében egy kolbászkarika legyen. A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, megkenem tojással, majd tetszés szerint megszórom len-, kömény- vagy szezámmaggal, és sóval.
1 órát kelesztem, majd előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
