Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 20 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 15 dkg zsír
  • 20 dkg sajt
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • kb 2-3 evőkanál tejföl (amennyit a felvesz )
  • 40 dkg gyulai kolbász (vékonyra szelve )

A tetejére

  • tojás
  • lenmag
  • szezámmag
  • köménymag
Kolbászos pogácsa kép

Elkészítése

A lisztet összekeverem a sóval, cukorral és élesztővel, majd hozzáadom a zsírt, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásokat, és a tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrom, amíg egyenletes tésztát nem kapok. A kész tésztát meleg helyen 1,5 órán át pihentetem.

Ezután a tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtom, és két függőleges részre osztom. Az egyik felére hajszálvékonyra szeletelt gyulai kolbászkarikákat helyezek. A másik felét tojással megkenem, majd ráfektetem a kolbászos rétegre. Tenyérrel kicsit meglapogatom, hogy a rétegek jól összeálljanak.

Pogácsaszaggatóval úgy szaggatom ki a tésztát, hogy minden pogácsa közepében egy kolbászkarika legyen. A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, megkenem tojással, majd tetszés szerint megszórom len-, kömény- vagy szezámmaggal, és sóval.

1 órát kelesztem, majd előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-pogacsa/