A lisztben keverjük el a sót, kis mélyedést készítsünk bele, majd morzsoljuk ide az élesztőt és öntsük fel 1 dl lanygos tejjel. 10 perc múlva adjuk hozzá a puha vajat és a kefirt.
A tésztát gyúrjuk össze. Ha nagyon száraz lenne, akkor adagoljunk hozzá még a tejből. Letakarva pihentessük 30-40 percig.
Amíg a tészta kel, addig a kolbászt lebőrözzük és vékonyan felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük és elfelezzük.
Kinyújtjuk a tésztát 5-6 mm vastagságúra és úgy vágjuk fel, hogy kb 7*20 cm-es, hosszúkás téglalapokat kapjunk. Mindegyik közepét végigrakjuk kolbászkarikákkal és a reszelt sajt egyik felét elosztjuk a kolbászokon úgy, hogy jusson mindegyikre egyformán belőle.
Ezután a felvert tojással megkenjük a tésztacsíkok széleit és két oldalról ráhajtjuk a kolbászra úgy, hogy a széleit össze tudjuk csípni/ragasztani. A két végét is összenyomjuk.
Megfordítva (hogy az összecsípett oldala alulra kerüljön) sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, lekenjük tojással, ezután a reszelt sajt másik felét szintén elosszuk a tetején és megszórjuk még egy kis szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 190 fokon kb 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.