Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • só
  • 330 g kefir
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg sajt
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 tojás

Elkészítése

A lisztben keverjük el a sót, kis mélyedést készítsünk bele, majd morzsoljuk ide az élesztőt és öntsük fel 1 dl lanygos tejjel. 10 perc múlva adjuk hozzá a puha vajat és a kefirt.

A tésztát gyúrjuk össze. Ha nagyon száraz lenne, akkor adagoljunk hozzá még a tejből. Letakarva pihentessük 30-40 percig.

Amíg a tészta kel, addig a kolbászt lebőrözzük és vékonyan felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük és elfelezzük.

Kinyújtjuk a tésztát 5-6 mm vastagságúra és úgy vágjuk fel, hogy kb 7*20 cm-es, hosszúkás téglalapokat kapjunk. Mindegyik közepét végigrakjuk kolbászkarikákkal és a reszelt sajt egyik felét elosztjuk a kolbászokon úgy, hogy jusson mindegyikre egyformán belőle.

Ezután a felvert tojással megkenjük a tésztacsíkok széleit és két oldalról ráhajtjuk a kolbászra úgy, hogy a széleit össze tudjuk csípni/ragasztani. A két végét is összenyomjuk.

Megfordítva (hogy az összecsípett oldala alulra kerüljön) sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, lekenjük tojással, ezután a reszelt sajt másik felét szintén elosszuk a tetején és megszórjuk még egy kis szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 190 fokon kb 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-stangli-2/