Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos-tojásos lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 35 dkg kenyérliszt
  • 0,5 csomag instant élesztő
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál kacsazsír (vagy 1 ek olaj)
  • csipet só
  • langyos víz

Feltéthez

  • 3 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 3 evőkanál eltett házi lecsó
  • 1 teáskanál zúzott fokhagyma
  • 2 csipet só
  • 1 fej lilahagyma
  • 20 dkg sajt
  • 20 karika füstölt kolbász
  • 5 tojás

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a tejföllel, sóval és a kacsazsírral hozzáadjuk az átszitált liszthez és egy sima, puha kelttésztát készítünk. Letakarva 25-30 percet pihentetjük.

Ezalatt a feltéthez a sajtot lereszeljük, a kolbászt és a lila hagymát karikára vágjuk, a szobahőmérsékletű tejfölben elkeverjük a lecsót és a fokhagymát.

A sütőt előmelegítjük 185 fokra.

A pihent tésztát enyhén lisztezett felületre téve a sütőlemez méretére (40*33 cm) sodorjuk, majd beletesszük és rákenjük a kikevert tejfölt és rászórjuk a lila hagyma darabokat.

Ezután egy 7-8 cm átmérőjű poharat teszünk rá és alul körbe rakjuk reszelt sajttal, óvatosan felemeljük róla, így készítünk sajtfészkeket a tojásokhoz. rátesszük a kolbász karikákat és ha maradt sajt, azt is rászórhatjuk. A tojásokat a sajtfészekbe ütjük, megszórjuk ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal vagy fűszerpaprikával.

Az előmelegített sütőbe téve nagyjából 20-22 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-tojasos-lepeny/