Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet az élesztővel elkeverem, majd hozzáöntöm az olajat, a rozmaringot, tejfölt, a bort és a vizet (ezzel bánjunk csínján, mert liszttől is függ, mennyi folyadékot vesz fel). Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Kicsit meglisztezzük, majd letakarva fél órát pihentetjük. 1 cm vastagra nyújtjuk és egy kb 7 cm […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2020.12.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet az élesztővel elkeverem, majd hozzáöntöm az olajat, a rozmaringot, tejfölt, a bort és a vizet (ezzel bánjunk csínján, mert liszttől is függ, mennyi folyadékot vesz fel).

Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Kicsit meglisztezzük, majd letakarva fél órát pihentetjük.

1 cm vastagra nyújtjuk és egy kb 7 cm átmérőjű pohárral vagy pogácsa szaggatóval korongokat vágunk a tésztából. Mindegyik közepébe 1-1 karika kolbászt teszünk, amit előtte megforgattunk a mustárban.

A tésztákból golyócskákat formázunk, majd lehetőleg kerek formába helyezzük egymás mellé. Érdemes még negyed órát így keleszteni.

Ezután megkenjük olívaolajjal, durva szemű sóval és őrölt borssal megszórjuk.

Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, amíg szép aranybarnára nem sül.

Ne felejtsünk a sütő aljába egy vízzel teli edényt is tenni. Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is