Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos tördelős recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 4 evőkanál rozmaringos olaj (lehet sima olívaolaj is, de fűszerezzük meg)
  • 1 szál kolbász
  • 3 teáskanál mustár
  • 2 csomag instant élesztő
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál só
  • frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 dl meleg víz

Elkészítése

A lisztet az élesztővel elkeverem, majd hozzáöntöm az olajat, a rozmaringot, tejfölt, a bort és a vizet (ezzel bánjunk csínján, mert liszttől is függ, mennyi folyadékot vesz fel).

Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Kicsit meglisztezzük, majd letakarva fél órát pihentetjük.

1 cm vastagra nyújtjuk és egy kb 7 cm átmérőjű pohárral vagy pogácsa szaggatóval korongokat vágunk a tésztából. Mindegyik közepébe 1-1 karika kolbászt teszünk, amit előtte megforgattunk a mustárban.

A tésztákból golyócskákat formázunk, majd lehetőleg kerek formába helyezzük egymás mellé. Érdemes még negyed órát így keleszteni.

Ezután megkenjük olívaolajjal, durva szemű sóval és őrölt borssal megszórjuk.

Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, amíg szép aranybarnára nem sül.

Ne felejtsünk a sütő aljába egy vízzel teli edényt is tenni. Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kolbaszos-tordelos-2/