Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kolbászos, túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 900 g finomliszt 2 csomag porélesztő 250 g tehéntúró 200 g házi szárazkolbász 1 dl rozmaringos olíva olaj (lehet fűszer nélküli is) 150 g vaj 3 kanál tejföl kevés só 2 tojás + 1 a tetejére a kenéshez 1 fej lila hagyma 1-1,5 dl víz Elkészítése: A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 900 g finomliszt
  • 2 csomag porélesztő
  • 250 g tehéntúró
  • 200 g házi szárazkolbász
  • 1 dl rozmaringos olíva olaj (lehet fűszer nélküli is)
  • 150 g vaj
  • 3 kanál tejföl
  • kevés só
  • 2 tojás + 1 a tetejére a kenéshez
  • 1 fej lila hagyma
  • 1-1,5 dl víz


Elkészítése:

A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom és összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót, a kolbászt, a lila hagymát a tojással. Összemorzsolom a vajjal, kevés vízzel, majd jól összedolgozom. Lehet géppel is, de én kézzel jó 10 percig dagasztottam.

30 percig kelesztettem meleg helyen, majd nyújtódeszkán kilapogattam. Lehet nyújtani is, de én csak kézzel 1 cm körüli vastagságúra szétnyomkodtam. Kisebb lisztezett pogácsaszaggatóval kivagdostam, majd felvert, enyhén sós tojással, ujjbeggyel megkentem.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.

[box style=”info”]Kitűnő vendégváró. Melegen a legfinomabb, de előre is elkészíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is