Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kolbászos-túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg túró (v. juhtúró) 20 dkg margarin 2 tk só 1 tojás (+1 a kenéshez) 2 ek tejföl 3 dkg élesztő 1 dl tej 15-20 dkg füstölt kolbász Elkészítése: Egy tálkába beleöntjük a langyos tejet, elkeverjük egy pici cukorral, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzákeverjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró (v. juhtúró)
  • 20 dkg margarin
  • 2 tk só
  • 1 tojás (+1 a kenéshez)
  • 2 ek tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 15-20 dkg füstölt kolbász


Elkészítése:

Egy tálkába beleöntjük a langyos tejet, elkeverjük egy pici cukorral, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.

Egy tálba tesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a margarint.
Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsoljuk a túrót is, és jól összekeverjük.

A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk, és szintén hozzákeverjük a lisztes túróhoz. A közepébe kis mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdjük összedolgozni.

Végül jól összegyúrjuk a liszttel, hogy egy könnyen nyújtható tészta legyen. (Ne legyen se lágy, sem pedig kemény a tészta.) Meglisztezzük a tetejét, majd letakarjuk a tállal, amiben össze lett keverve, és egy órán át pihentetjük!

Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és éles késsel berácsozzuk a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezzük a pogácsákat.

Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakelesztjük. Végül felvert egész tojással megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is