Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Köményes-sós stangli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg liszt vegyesen (sima és teljes kiőrlésű) 1 ek só 4 tojássárgája 30 dkg zsír 3 dl tej 5 dkg friss élesztő csipet cukor (fruktóz) szóráshoz: só, bors, őrölt köménymag Elkészítése: A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a cukrot és felfuttatjuk. A lisztet a sót összekeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.01.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt vegyesen (sima és teljes kiőrlésű)
  • 1 ek só
  • 4 tojássárgája
  • 30 dkg zsír
  • 3 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • csipet cukor (fruktóz)
  • szóráshoz: só, bors, őrölt köménymag


Elkészítése:

A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a cukrot és felfuttatjuk.

A lisztet a sót összekeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgákat.

Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 gombócot formálunk belőle.

A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk, majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe, végül megszórjuk a só, bors, köménymag keverékkel.

Ebből az adagból 2 db 40*35 cm-es tepsivel lesz.

A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük, annál ropogósabb lesz.

Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt, mint sütés után.

Jó étvágyat hozzá!

Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni, tegyünk bele master-mixet (én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix.
Nagyon-nagyon régi receptem, minimum 40 éve sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is