Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Köménymagos, sós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 220 g tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl tej (kb)
  • 1 kávéskanál cukor

A kenéshez

  • 15 dkg margarin
  • 1 kiskanál só

A tetejére

  • 1 tojássárgája

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztős tejt és annyi annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk.

Fél óráig pihentetjük letakarva.

A puha margarint habosra keverjük a sóval.

Ezután a megkelt tésztát rúddá formázzuk, majd 4 részre vágjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percig.

Egyenként 2 mm vastagra, kör alakúra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük, majd 8 részre vágjuk és a szélesebb felénél feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 20 percig kelni hagyjuk, majd tojássárgájával lekenjük.

180 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 25-30 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/komenymagos-sos-kifli/