A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd rászórjuk a cukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáöntjük az olajat, beleszórjuk a sót és a lisztet. A tésztát alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 20 percig letakarva meleg helyen kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, az asztalra borítjuk, 3 részre osztjuk és cipókat formálunk belőle. Amíg a tepsiket zsírral kikenjük, a tészták pihennek. Ezután hosszában kinyújtjuk a tésztadarabokat, és elosztjuk rajtuk a körözöttet. A tésztákat feltekerjük, majd 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk.
220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a csigákat. 3-4 evőkanál zsírt felolvasztunk, és a forró csigákat megkenjük vele. Néhány percig hagyjuk a tepsiben pihenni, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!