Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Körözött csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 90 dkg finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • 30 dkg magyaros körözött
  • zsír

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd rászórjuk a cukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáöntjük az olajat, beleszórjuk a sót és a lisztet. A tésztát alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 20 percig letakarva meleg helyen kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, az asztalra borítjuk, 3 részre osztjuk és cipókat formálunk belőle. Amíg a tepsiket zsírral kikenjük, a tészták pihennek. Ezután hosszában kinyújtjuk a tésztadarabokat, és elosztjuk rajtuk a körözöttet. A tésztákat feltekerjük, majd 1 ujjnyi szeletekre vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk.

220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a csigákat. 3-4 evőkanál zsírt felolvasztunk, és a forró csigákat megkenjük vele. Néhány percig hagyjuk a tepsiben pihenni, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/korozott-csiga/