Elkészítése
Az élesztőt belemorzsoljuk langyos-cukros tejbe és felfuttatjuk.
Közben a dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a tojást, joghurtot, sót és az olajat, majd hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a géppel jól formázható, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Természetesen, ha nincs gépünk, akkor kézzel is dagaszthatjuk a tésztát.
Ha kész, takarjuk le tiszta konyharuhával és kb 50 percig kelesszük.
Amíg kel a tészta, addig a töltelék hozzávalóit keverjük ki alaposan.
Borítsuk a megkelt tésztát lisztetezett felületre, gyúrjuk jól át, majd osszuk négy részre.
A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 25 cm nagyságú körlappá, amiket egyenként vágjunk 8-8 cikkre. Egy-egy teáskanál tölteléket tegyünk a tészták szélesebbik felére és tekerjük fel, majd tegyük sütőpapíros tepsire egymástól kicsit távolabb.
Az összes tésztát készítsük el ugyanígy.
A kiflik tetejét a felvert tojássárgával kenjük le, majd szórhatunk még rá egész fűszerköményt is, ha szeretnénk.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 20-25 percig süssük.









