Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kőrözöttes kelt kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 dl tej
  • 35 dkg finomliszt
  • 70 g joghurt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl napraforgó olaj

Töltelékhez

  • 0,5 kg túró
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál foghagyma gramulátum
  • 1 fej lillahagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál joghurt
  • őrölt fűszerkömény
  • bors
  • só

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • egész fűszerkömény

Elkészítése

Az élesztőt belemorzsoljuk langyos-cukros tejbe és felfuttatjuk.

Közben a dagasztógép üstjébe mérjük a lisztet, a tojást, joghurtot, sót és az olajat, majd hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és a géppel jól formázható, ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Természetesen, ha nincs gépünk, akkor kézzel is dagaszthatjuk a tésztát.

Ha kész, takarjuk le tiszta konyharuhával és kb 50 percig kelesszük.

Amíg kel a tészta, addig a töltelék hozzávalóit keverjük ki alaposan.

Borítsuk a megkelt tésztát lisztetezett felületre, gyúrjuk jól át, majd osszuk négy részre.

A tésztákat egyenként nyújtsuk ki 25 cm nagyságú körlappá, amiket egyenként vágjunk 8-8 cikkre. Egy-egy teáskanál tölteléket tegyünk a tészták szélesebbik felére és tekerjük fel, majd tegyük sütőpapíros tepsire egymástól kicsit távolabb.

Az összes tésztát készítsük el ugyanígy.

A kiflik tetejét a felvert tojássárgával kenjük le, majd szórhatunk még rá egész fűszerköményt is, ha szeretnénk.

Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 20-25 percig süssük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/korozottes-keltkifli/