Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kovászos krumplis pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 200 g kovászolt kovász 100 ml víz 100 ml tejföl 200 g krumpli (főtt, reszelt) 2 tojás 600 g sima liszt 150 g zsír 15 g só Elkészítése: A kovászt kikeverjük a langyos vízzel és tejföllel. Hozzákeverjük a lehűtött, főtt, reszelt krumplit, majd a 2 tojást, azután a liszttel lazán összekeverjük, és 20 percig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.05.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g kovászolt kovász
  • 100 ml víz
  • 100 ml tejföl
  • 200 g krumpli (főtt, reszelt)
  • 2 tojás
  • 600 g sima liszt
  • 150 g zsír
  • 15 g só


Elkészítése:

A kovászt kikeverjük a langyos vízzel és tejföllel. Hozzákeverjük a lehűtött, főtt, reszelt krumplit, majd a 2 tojást, azután a liszttel lazán összekeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót és a puha zsírt, és alaposan összedolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk. Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg a duplájára kel.

Ezután meghajtogatjuk, és kb. fél órát pihentetjük, majd a hajtogatást még 3x megismételjük fél órás pihenésekkel.

Ezután liszttel meghintett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és bevagdossuk a tetejét. Éles késsel kockákra vágjuk, vagy kiszaggatjuk a pogácsát, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ismét hagyjuk kb. 30-40 percet pihenni. Majd hideg vízzel, vagy tejjel lekenjük, és megszórjuk magokkal, vagy reszelt sajttal.

200°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Mi a kovászolt kovász? A kovászt 2x etetjük meg, először délben utána este 22.00-kor és csak másnap használjuk fel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is