Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Töltött finomságok

Krémsajtos-füstölt húsos kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a füstölt húst, és átsütjük őket. Ezután leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal, ízesítjük borssal és sóval. A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és jól […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.01.13.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tészta lekenéséhez

Elkészítése

A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a füstölt húst, és átsütjük őket. Ezután leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal, ízesítjük borssal és sóval.

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk egy adag tölteléket, a széleket megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és a hajtás mentén összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a hajtással felfelé.

A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is