A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a füstölt húst, és átsütjük őket. Ezután leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal, ízesítjük borssal és sóval.
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk egy adag tölteléket, a széleket megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és a hajtás mentén összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a hajtással felfelé.
A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!