Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajtos-füstölt húsos kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,25 l tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt tarja
  • 2 db tömlős sajt
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • só (ha szükséges )

A tészta lekenéséhez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk a füstölt húst, és átsütjük őket. Ezután leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal, ízesítjük borssal és sóval.

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk egy adag tölteléket, a széleket megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és a hajtás mentén összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a hajtással felfelé.

A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kremsajtos-fustolt-husos-kiflik/