Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kg főtt, áttört krumpli 4 tojás 4 evőkanál olaj 1 púpos evőkanál só 10 g élesztő tej, amennyit felvesz (a futtatáshoz kb 1 dl-t számoljunk és még valamennyi a begyúráshoz, ez lisztfüggő) cukor Elkészítése: A megfőtt, áttört krumplit kihűtjük, összekeverjük a liszttel, tojással, olajjal, sóval, valamint a tejben felfuttatott élesztővel. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1 kg főtt, áttört krumpli
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál só
  • 10 g élesztő
  • tej, amennyit felvesz (a futtatáshoz kb 1 dl-t számoljunk és még valamennyi a begyúráshoz, ez lisztfüggő)
  • cukor


Elkészítése:

A megfőtt, áttört krumplit kihűtjük, összekeverjük a liszttel, tojással, olajjal, sóval, valamint a tejben felfuttatott élesztővel. Közepes keménységűre dagasztjuk, majd egy órát hagyjuk meleg helyen kelni.

Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Miután kiszaggattuk még kb 15 percet pihentetjük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is