Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Krumplis-hagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sima liszt 1 jó nagy adag krumplipüré 50 g élesztő 3 nagyobb lilahagyma vagy sonkahagyma 2 ek sertészsír 175 g tejföl 1 tk só langyos víz 1 felvert tojás Elkészítése: A hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni. A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.09.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sima liszt
  • 1 jó nagy adag krumplipüré
  • 50 g élesztő
  • 3 nagyobb lilahagyma vagy sonkahagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 175 g tejföl
  • 1 tk só
  • langyos víz
  • 1 felvert tojás


Elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni.

A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, a sóval és a tejföllel simára keverjük.

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk, hozzákeverjük a burgonyához és ezt a masszát összedolgozzuk a liszttel (a tészta állaga a krumplipüré függvénye, langyos víz, illetve liszt adagolása lehet, hogy kell hozzá!)

Szép puha, sima gombócot gyúrunk és 5 perc pihi után kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a hagymát a zsírral együtt és behajtogatjuk.

25 percet pihentetjük, azután a hajtogatást még kétszer megismételjük 25 percenként.

A végén a hajtogatott tésztát kb 2 centi vastagságúra kisodorjuk, a tetejét éles késsel óvatosan, lazán becsíkozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve megkenjük tojással és előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A szaggatás során megmaradt széleket-csücsköket összegyúrtam, vékonyra nyújtottam, megkentem tojással, megszórtam sóval és szezám maggal, derelyevágóval hosszúkás stanglira vágtam és ugyanígy megsütöttem. Finom, sós borkorcsolya lett belőlük! 🙂
[box style=”info”]Tavasszal, amikor a medvehagyma a korszakát éli, ez a recept azzal is tökéletes, sőt még talán finomab.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is