Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis-kolbászos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 4 darab krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg füstölt kolbász (apróra vágva )
  • só

Tetejére

  • szezámmag
  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd alaposan áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az élesztőt, langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.

Ezután a többi hozzávalóval – a szezámmag kivételével – jól összedolgozzuk a tésztát, és fél óráig kelesztjük. Amikor a tészta szépen megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/krumplis-kolbaszos-pogacsa/