Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg zsír
  • 30 dkg főtt, áttört és kihűtött burgonya
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej

Tetejére

  • 1 felvert tojás
  • tetejére köménymag vagy sajt

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

Közben a liszthez hozzáadjuk a sót és a zsírt, majd alaposan elmorzsoljuk az egészet.

Utána hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat, krumplit és az élesztős tejet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor adjunk hozzá egy kevés lisztet még (nem egyformák a lisztek és a krumplik sem!).

Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és kézzel két ujjnyi vastagra lapogatjuk vagy nyújtófával kinyújtjuk. Ízlés szerint a tetejét becsíkozhatjuk. Kiszaggatjuk tetszőleges méretű szaggatóval és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat.

Tetejüket felvert tojással lekenjük, ha szeretnénk különböző magvakkal vagy sajttal megszórhatjuk és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/krumplis-pogacsa-14/