Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összemorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt, főtt, áttört burgonyát. Belekeverjük a sót, az 1 tojássárgáját, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és jól kidolgozzuk a tésztát. A tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat tepsibe helyezzük, ahol kb. 2 […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet összemorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt, főtt, áttört burgonyát. Belekeverjük a sót, az 1 tojássárgáját, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és jól kidolgozzuk a tésztát. A tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A kiszaggatott pogácsákat tepsibe helyezzük, ahol kb. 2 órán át pihentetjük, hogy megkeljenek. Miután megkeltek, a tetejüket tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is